Over Thailand

Over Thailand

over thailand H et koninkrijk Thailand ook wel Thailand genoemd is een land in Zuidoost-Azie. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Het land heette tot 1939 Siam en werd vervangen door Thailand. De Thaise naam van land is Prathet Thai. Waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus eigenlijk letterlijk vrij land Thailand word in het oosten begrensd door Laos en Cambodja in het westen aan Myanmar en Adamanse Zee en in het zuiden door Maleisië en in het zuidoosten aan de golf van Thailand. De nationale feestdag is 5 december de verjaardag van Koning Rama IX. De koning overleed op 13 oktober 2016 en is 88 jaar oud geworden. De munteenheid van Thailand is de Thaise Baht. Thailand heeft 2 volksliederen een burgerlijke en een koninklijk volkslied.

Geschiedenis

De geschiedenis van Thailand begint met de migratie van het Thaise volk vanuit Zuid-China naar het huidige Thailand. Het Thaise volkje vestigde hun eigen koningrijken met een heftige groei. De koninkrijken die het volk bouwden werden constant bedreigd door de landen Birma en Vietnam, maar ook door verschillende staten. Er kwamen veel bedreigingen op Thailand af rond de 19e en 20e eeuw maar Thailand wist als enige land van Zuidoost-Azië kolonisatie te voorkomen.

Ayutthaya

Ramathibodi I was de eerste heerser van het koninkrijk dit was in de 14e eeuw. Hij was gevestigd in Ayutthaya. De koning leverde twee belangrijke bijdragen aan de Thaise cultuur namelijk het vestigen van de godsdienst ( het boedhisme) en het opstellen van de wetscode gebaseerd op Thaise tradities de Dharmashastra. Vanaf de 16e eeuw had Ayutthaya contact met een aantal landen zoals de Portugezen en Nederlanders. Maar het was belangrijker om met grootmachten als China en India te praten. Ayutthaya beheerste een groot gebied van de islamitische staten.

Terug naar boven