Het Nachtleven

De hoofdstad van Thailand is Bangkok, deze stad ligt midden in Thailand en is tevens de grootste stad van Thailand met ruim 8,2 miljoen inwoners. Bangkok heeft een oppervlakte van 1568,7 kmĀ².

Rond het jaar 2000 stond Thailand bekend als een van de beste landen waar je uit kunt gaan wereldwijd, dit kwam altijd omdat het aanbod er enorm is en er voor iedereen wel wat is. Er zijn bijvoorbeeld erg veel discotheken, restaurants en gezellige barretjes waar een gezellig drankje kan worden gedaan. Eigenlijk was er een wet die alle uitgaansgelegenheden verplichtte om 2 uur te gaan sluiten, dit werd echter een soort vang gedoogd waardoor de meeste uitgaansgelegenheden 24/7 open zijn. De Thaise bevolking staat er echter ook om bekend dat hun leven onder het motto dat het leven een groot feest moet zijn, dit hielp ook wel mee aan het gedoogbeleid. Deze situatie veranderde compleet toen de minister van binnenlandse zaken genaamd Purichai Piumsombun en een partij genaamd Thai Rak Thai vonden dat er te veel werd uitgegaan en te weinig werd gewerkt. Sindsdien is dan ook de sluitingstijdwet aangehouden. Een ander punt waar de Thai Rak Thai partij graag meer aandacht aan wou besteden waren de toeristen die kwamen voor het uitgaansleven. Het zou een slechte invloed hebben op de jeugd en er zouden alleen maar meer problemen ontstaan. De partij wou dus uiteindelijk alleen nog maar toeristen die kwamen voor de cultuur, zaken of voor de winkels. Deze plannen zijn daarentegen amper doorgevoerd zo is er in de late nog genoeg te beleven en is er nog steeds voor iedereen wat te doen.

hoofdstad-thailand

De huidige problemen van de stad

Een van de belangrijkere problemen waar de stad is de vervuiling van de lucht, de vele files en verkeersopstoppingen worden hiervoor aangewezen als de oorzaak. Ook zijn er enorm veel voertuigen die erg onzuinig zijn en veel vuile stoffen uitlaten zoals tuktuks. De overheid heeft hiervoor dan ook maatregelen, zo stimuleren ze het gebruik van elektrische tuktuks. Ook hebben ze hooggelegen snelwegen gebouwd en skytrains, deze hebben het probleem al wel enigszins verlicht. Bangkok, dat oorspronkelijk gebouwd is op een moeras lijdt al jaren aan verzakking. De reden van de verzakking is dat al het drinkbare water wordt opgepompt omdat er anders niet genoeg drinkwater is. Op het moment is het verplicht om drinkwater in de grond te pompen, dit moet ondrinkbaar water zijn.

De wegen en het openbaar vervoer

Transport over water was jarenlang de belangrijkste middel van vervoer in Bangkok, dit komt omdat Bangkok is gebouwd op de oevers van een rivier. Bangkok kent enkele bekende wegen zoals de Sukhumvit en de Silom deze wegen lopen door Bangkok of verbinden het met een andere stad, de wegen staan zo goed als altijd stil. In 1999 is een speciaal tramstelsel geopend, deze tram functioneert in plaats van onder de grond boven de grond, deze tram heet ook wel de skytrain. Op 26 September 2006 is de nieuwe luchthaven geopend, namelijk de Suvarnabhumi, dit vliegveld ligt ten zuidoosten van de stad, het is ongeveer 53 minuten rijden naar Bangkok met enige file meegerekend.